Vestel Elektronik ve bağlı şirketleri, Hollanda’da haksız rekabet nedeniyle açtığı 2 milyar Euro’luk davada büyük bir zafer elde etti. Samsung ve LG’ye karşı yürütülen dava kapsamında Vestel, 684,4 milyon Euro (yaklaşık 21 milyar TL) tazminat kazandığını açıkladı.
Vestel’den Samsung ve LG’ye karşı tazminat zaferi
Vestel bir süre önce Samsung, LG ve Technicolor gibi rakiplerinin kendisine haksız rekabette bulunduğu iddia etti. Bu kapsamda ise Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme ise davayı kısmen kabul ederek Samsung ve LG’ye ceza kesti.
Vestel ilk etapta 2,05 milyar Euro tazminat talep ederken, mahkeme bu rakamı kabul etmedi. Kararın kesinleşmesinin ardından Vestel, reddedilen kısım için itiraz başvurusunda bulunacağını açıkladı.
Bu kapsamda davalı şirketlerin Vestel’e 684,4 milyon Euro tazminat ödemesine karar verildi. Davanın şirketin uluslararası operasyonlarına olumlu yansıması bekleniyor.
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şu şekilde:
“Şirketimiz Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Vestel), %100 bağlı ortaklığımız Vestel Ticaret A.Ş. ve Vestel’in ilgili yurt dışı iştiraklerinin (Vestel Holland B.V., Vestel CIS Ltd., Vestel Trade Ltd., Vestel Electronica S.R.L., Vestel France S.A.S., Vestel Holland B.V. Sucursal En Espana, Vestel Holland B.V. Germany Branch Office ve Vestel Holland B.V. UK Branch Office) davacı sıfatıyla; Samsung, LG grubu şirketleri, Technicolr S.A., TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerinin ise davalı sıfatıyla taraf olduğu, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı toplam 2.053.200.000 EUR tutarlı tazminat davasında, davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine karar verilmiştir.
Anılan karar uyarınca, davada iki davalının (TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O.) lehimize 684.400.000 EUR tutarında tazminat ödemesine hükmedilmiş; diğer davalılar yönünden ise, dava reddedilmiştir. Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmemiş olup, dava taraflarının karara itiraz hakları mevcuttur. Şirketimizce kararın aleyhe hükmedilen kısmıyla ilgili itiraz hakkımız yasal süresi içerisinde kullanılacaktır.”